Alegerea furnizorilor pentru nuntă

Posted in nuntă, sfaturi

furnizori-nunta-tales-ro-2

Când vine vorba de alegerea furnizorilor, mai important decât portofoliul și oferta lor este să rezonați cu aceștia la un nivel personal și să vă inspire încredere.

Unde găsiți furnizori

Cea mai la îndemână sursă sunt prietenii care deja au organizat un eveniment și care vă pot recomanda furnizori de care ei au fost mulțumiți. În plus ei vă pot spune și de ce furnizori să vă feriți. Un mare avantaj al recomandărilor este ca puteți afla multe informații reale despre furnizori locali.

Următorul pas este să începeți să vă documentați în afara sferei de cunoștințe: reviste, site-uri, blog-uri, social media. Majoritatea furnizorilor sunt prezenți pe toate acestea. Analizați în detaliu portofoliul fiecăruia. Observați cum lucrează și cât de mult diferă produsul lor de la client la client. Citiți articole scrise de ei și vedeți dacă vă potriviți cu felul lor de a fi.

Alegerea furnizorilor potriviți

Furnizorii se pot împărți în două categorii: cei de dinainte de eveniment și cei prezenți în ziua cea mare. Cu prima categorie puteți lucra prin telefon sau email însă cu cei ce vor fi alături de voi toată ziua, precum fotograful sau videograful este ideal să vă întâlniți personal.

Faceți o listă cu furnizori care vă plac și inițiați discuții cu aceștia (încercați să vă limitați la 2-3 din fiecare categorie). În cadrul discuțiilor cu furnizorii încercați să aflați cât mai multe despre modul lor de lucru, atât în timpul evenimentului cât și înainte și după acesta.

Tineți cont de felul în care aceștia vă fac să vă simțiți în timpul conversațiilor. Chiar dacă vă place ceea ce fac, evitați să colaborați cu oameni alături de care vă simțiți stânjeniți.

furnizori-nunta-tales-ro-1

Alegeți persoana potrivită

Fiți sinceri cu furnizorii. Oferiți informații concrete despre eveniment și despre bugetul pe care îl aveți la dispoziție. Majoritatea se pot adapta în funcție de ce le cereți. De exemplu o florărie poate schimba o parte din flori pentru a vă încadra în buget sau puteți reduce numărul de ore pe care fotograful/videograful îl va petrece alături de voi.

După ce luați o decizie, dați întotdeauna un răspuns furnizorilor, chiar dacă acesta este unul negativ. Pe lângă faptul că este politicos, este un semn de respect față de timpul fiecăruia.

Citiți cu atenție contractul și verificați dacă totul este clar specificat. Ce este și ce nu este inclus? Care sunt condițiile colaborării? Dacă ceva este neclar puneți întrebări și, dacă este cazul, cereți modificarea acestora.

Lucrul cu furnizorii

Țineți cont de faptul ca nunta este singurul proiect pentru miri, dar furnizorii lucrează la mai multe simultan. Anunțați din timp toate modificările care le pot influența activitatea și țineți cont de timpul de care fiecare dintre ei are nevoie pentru a-și face meseria.

De asemenea încercați, în măsura în care este posibil, să oferiți o gustare furnizorilor care vă sunt alături mai mult de 4-5 ore. Știm cu toții că un stomac plin face un om fericit și eficient. Adesea este suficient un meniu restrâns, o porție mult mai mică decât pentru ceilalți invitați.

În final, după ce toate lucrurile s-au terminat cu bine luați un pic de timp și trimiteți un mesaj de mulțumire către fiecare, poate chiar împreună cu o serie de imagini de la eveniment. Garantat va fi apreciat mult mai mult decât vă imaginați.
CUPRINS