Temă vs Concept
Marele pas este făcut, sunteți logodiți. Spuneți vestea cea mare familiei și prietenilor și imediat apar întrebările: ‘Și cum o să fie nunta voastră?’, ‘V-ați ales o temă?’. Pe măsură ce începeți să vă documentați, găsiți o mulțime de surse de inspirație și idei despre cum să plănuiți o nuntă, poate tematică… ce se poate face, ce este de făcut și cum.
O să încercăm în cele ce urmează să explicăm, cât mai concis, care este diferența între temă și concept, de ce contează și cum puteți alege ideea potrivită.
Tema nunții
Este pur și simplu un stil ales, care este apoi aplicat tuturor lucrurilor care compun decorul. Poate fi o culoare (verde, roșu, alb-negru), un motiv (fluturi, bicicletă, o floare) sau un anume look (tropical, hi-tech, vintage, etc.).
O temă oferă un aspect unitar pe parcursul evenimentului și este ușor de reținut și recunoscut. Pe de altă parte, dacă tema este aleasă pentru simplul motiv că pare frumoasă, dar fără a avea o semnificație personală, poate părea forțată și va fi greu de integrat.
Conceptul nunții
Conceptul este însăși esența ideii. El pleacă din toate emoțiile pe care ziua le declanșează: cum vă simțiți, atât voi, cât și invitații. Presupune ca, înainte de a fi prinși în tot felul de detalii, să vă gândiți la cine sunteți voi de fapt, ce este important și cum să reprezentați asta.
Pornit din toate aceste lucruri personale, conceptul în sine este sursa inspirației pentru toate ideile care vor defini aspectul, atmosfera generală, decorul și detaliile. Acest mic efort depus înainte de nuntă pentru a găsi un concept va face ca lucrurile să se lege într-o manieră inteligentă și relevantă, cu sens și profunzime. Invitațiile, mărturiile, buchetul de mireasă, rochia, costumele, aranjamentele, florile, paleta cromatică, muzica… toate elementele vor fi parte din aceeași poveste.
Sfatul nostru este să nu porniți de la o temă: începeți prin a vă defini viziunea și alegeți un concept potrivit vouă. Apoi, pe baza acestora, puteți stabili cum să integrați fiecare element într-un fel potrivit pentru ziua voastră cea mare. Conceptul are o importanță mai mare decât tema. Un concept bun este simplu, dar memorabil, este esența care unește totul.
De ce ați face asta?
În primul rând, se poate evident și fără, dar ar conta în condițiile în care vă doriți ceva atât de personal și memorabil încât toată lumea să poată spune, de exemplu: “A fost minunat cum Raluca și Alin ne-au arătat prin fiecare lucru cât de mult iubesc arhitectura” mai degrabă decât “Ce drăguț, au făcut totul cu alb și roșu”. Pentru că doar ce este conceput cu sens rezistă peste timp. Și peste zeci de ani, fiecare mic detaliu va fi la fel de relevant. O zi cu adevărat memorabilă.
Pași spre găsirea IDEII:
Sentimente și emoții peste aparențe
Gândiți-vă la ce vreți să reprezinte și să transmită această zi, la sentimente și emoții, nu doar la aspectele estetice.
Stilul personal mai presus de stilul nunții
Nunta este despre voi, dar ca acest lucru să se simtă trebuie să analizați ce vă face unici. Gândiți-vă la lucrurile care vă plac: fie că este vorba de stilul în care vă îmbrăcați, de muzica pe care o ascultați sau de modul în care vă petreceți timpul liber.
Căutați cuvintele cheie
Faceți o listă cu ideile pe care le-ați adunat până acum și căutați cuvinte sau sintagme care apar des. Pot fi termeni precum: amuzant, sobru, stilat, vesel, romantic, emoționant, tradițional, modern, non-conformist. Cele care se tot repetă sunt cele care vă definesc și aici veți găsi ideea cea bună.
Puneți mâna pe un dicționar sau pe Google și săpați cât mai adânc: sinonime, sensuri asociate, simboluri. Din toate aceste variații alegeți sensul care vi se potrivește cel mai mult și abia acum puteți căuta, concret, imagini și alte surse de inspirație potrivite stilului vostru ales.
Efortul de a face ceva atipic și cu stil merită răsplătit, așa că ne-am propus să dăruim, gratuit, celor care au curajul să îndrăznească, cel mai original film pe care îl putem face. Vă invităm așadar să ne scrieți, oricând. Pe larg, detaliat, despre voi și evenimentul pe care îl pregătiți. Abia așteptăm să citim o poveste care să ne facă să vrem să fim acolo.