Alegerea locațiilor pentru nuntă
După ce conceptul și stilul au fost definite, se conturează încet-încet desfășurătorul și, evident, apare în discuție și alegerea locațiilor. Amănunte deloc de neglijat, pentru că fiecare decizie contează și influentează atmosfera din ziua nunții. Ne vom concentra în special pe locația petrecerii, dar principiile se aplică și pentru locurile unde au loc pregările, căsătoria civilă și cununia religioasă.
Ce fel de locație căutați?
Rețetele clasice, precum hotelurile sau saloanele, sunt soluțiile cele mai populare, testate și fără riscuri. Pe de altă parte, există o mulțime de soluții non-conformiste precum: galerii, teatre, pub-uri, yacht-uri sau chiar hambare. Practic, cu un pic de creativitate se poate face o nuntă cam oriunde și un pic de efort suplimentar pentru a ieși din zona de confort poate fi răsplătit cu vârf și îndesat. Mai este și varianta nuntă la cort, dar țineți minte că acesta este ca o coală albă și tot ce vă doriți pentru a-l duce într-un anumit stil trebuie procurat: lumină, podea, mese, scaune, decorațiuni, etc.
Ce este important la locația petrecerii?
Porniți de la zona în care doriți să organizați evenimentul și creați o listă de priorități. De folos în această parte de documentare ar fi aceste aspecte:
- care este capacitatea locației?
- se pot organiza și ceremonia religioasă și petrecerea în același loc sau în apropiere?
- există posibilitatea de cazare în locație?
- ce este inclus în preț? oferta este flexibilă sau este un pachet fix?
- meniul este preparat la locație, este livrat de o firmă de catering sau trebuie angajat un alt furnizor pentru acest serviciu?
- managerii locației lucrează doar cu anumiți furnizori?
- există un spațiu exterior unde invitații pot ieși să socializeze?
- cât de accesibilă este locația? are locuri de parcare suficiente sau mijloace de transport în comun în apropiere?
- este suficientă lumină pentru filmare și fotografiere? trebuie adusă lumină suplimentară?
- este ringul de dans suficient de mare și accesibil pentru toți invitații?
- mai sunt și alte saloane vecine cu eveniment în același timp? poate afecta acest lucru buna desfășurare a lucrurilor?
- există personal suficient pentru o servire rapidă?
- sunt restricții (pentru lampioane, artificii, lumânări, confetti, etc.)?
Vizita la locație
După ce ați redus lista de posibilități la cele care sunt cel mai aproape de ce vă doriți, puteți începe să le vedeți personal. Este o sarcină care consumă mult timp, dar aveți răbdare, în final va merita.
Fiți atenți la fiecare detaliu: cum arată băile, holurile, sistemul de climatizare/ventilație, instalația electrică și dacă există generator de rezervă, organizarea spațiului interior și cum se adaptează el planului vostru, inclusiv necesarului pentru momentele speciale sau al diverșilor furnizori, precum formația. Discutați cu managerul locației despre cum abordează de obicei ziua evenimentului, vedeți dacă se potrivește planurilor voastre și cât de flexibili sunt.
Aveți răbdare
Înainte de a semna un contract cereți o listă detaliată a cheltuielilor, încât să fie foarte clar ce este și ce nu este inclus în preț. De asemenea, verificați dacă prețul include TVA. Întrebați și care sunt clauzele în cazul rezilierii contractului. Aflați care va fi persoana de contact până la începerea evenimentului și în timpul acestuia. Este posibil ca în unele locații să lucrați cu mai mulți oameni și ar fi de folos să îi cunoașteți în avans.
Puteți fi tentați să o alegeți rapid, dar ar fi de preferat ca argumentele să fie mai presus decât impulsul de moment. Este cea mai mare cheltuială în economia organizării unei nunți și merită să îi acordați toată atenția.