În căutarea „viziunii”

Posted in nuntă, sfaturi

De la începutul pregătirilor pentru nuntă realizați că sunt o mulțime de lucruri de făcut și o groază de decizii de luat. Oare care e abordarea potrivită? Care sunt răspunsurile bune? Cu ce trebuie să începem?

În primul rând, lăsați deoparte revistele pentru mirese și Pinterest-ul, trageți aer în piept și acordați-vă un pic de timp de gândire. Cu ochii închiși, imaginați-vă că vă treziți în ziua nunții: ce este de făcut, cine este prezent, ce vorbiți și cum vă simțiți. Continuați apoi cu pregătirile, obiceiurile, slujba, masa, petrecerea și așa mai departe. Cu cât vă imaginați lucrurile mai detaliat, cu atât va deveni mai clar ce este important pentru voi.

viziune-nunta

Iată câțiva pași utili pentru a vă defini viziunea și lucrurile asupra cărora să vă concentrați:

  • începeți prin a vă gândi la ce e important pentru voi ca și cuplu și cum vreți să vă simțiți în ziua nunții. Vreți ca această zi să fie una marcată de tradiții sau una modernă, non-conformistă, una romantică sau un chef nebun?
  • învățați din experiențele anterioare: ce v-a plăcut sau v-a deranjat la alte evenimente la care ați participat?
  • gândiți-vă ce nu vreți să faceți: tăind de pe listă lucrurile nedorite, va rămâne doar ce este important;
  • pe principiul „gândiți-vă la scop ca să găsiți mijloacele”, ce ați vrea să spună invitații despre cum a fost și cum s-au simțit?

Acestea ar fi punctele de plecare pentru o nuntă unică, plină de personalitate și de detalii pe care să scrie mare: „Voi”. Pe tot parcursul planificării nunții, ar trebui până la urmă să vă distrați, să învățați mai multe unul despre celălalt și să vă reamintiți care sunt motivele pentru care „vă luați”.

Răspunsurile la aceste întrebări vă vor ajuta să vă concentrați doar pe ceea ce vă face pe amândoi să vă simțiți bine. Viziunea nunții este reprezentarea zilei perfecte pentru voi și, odată găsită, totul vine de la sine. Pentru că, atâta timp cât porniți de la lucrurile esențiale, care vă fac fericiți, totul va fi memorabil și reprezentativ.

Poate părea greu și muncă în plus acum, dar în final veți constata că ați câștigat timp și, chiar și mai important, ați redus nivelul de stres. Viziunea este ca un felinar care luminează seara drumul spre casă.

Nu uitați nici o clipă că toate aceste etape înseamnă „a face nunta” și încercați să vă bucurați de fiecare bucățică. Pentru că, până la urmă, nunta este despre voi și relația voastră.

CUPRINS